U Negotinu je počela dvodnevna manifestacija “Sajam meda i vina”

Pozivu Turističke organizacije opštine Negotin da učestvuju na ovogodišnjem tradicionalnom Sajmu meda i vina, odazvalo se 110 izlagača.

Oni će tokom ove dvodnevne manifestacije izlagati vino, med, ali i rukotvorine, suvenire, proizvode sa svojih poljoprivrednih gazdinstava, pčelarsku i drugu opremu, suvenire.

-Deo razvoja Negotinske Krajine vidimo u vinarstvu i pčelarstvu, i iz tog razloga lokalna samouprava čini važne korake u cilju unapređenja uslova za njihov razvoj. Jedan od najvažnijih poslova je komasacija u timočkom delu opštine koja će, pored toga što će našim vinogradarima i vinarima predstavljati dodatni vetar u leđa, dovesti, i u taj posao uključiti nadam se i neke nove ljude – rekao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin otvarajući manifestaciju.

-Vinski turizam i putevi vina su, prioritet u razvoju turističkih potencijala ovog kraja, kroz bogato kulturno istorijsko nasleđe, ali i savremene vinarije koje se oslanjaju na tradicionalnu proizvodnju – rekao je Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Negotin, pozdravljajući goste i učesnike Sajma.

Prvog dana ove manifestacije koja se organizuje u okviru Majskih svečanosti, na zadovoljstvo publike, nastupili su Bojan Čukić bend iz Bora i negotinski Maks In bend, a već danas će nastupiti Mile Kostadinović i orkestar Zora sa Omladinskim ansamblom KUD “Voja Čurić” iz Kobišnice, KontrAkord akustik bend, Medisin bend iz Zaječara, Nikola Petraćković i orkestar Dijamanti i popularna pevačica Seka Aleksić. Za vinare i pčelare biće organizovana i predavanja o tehnologijama proizvodnje vina, odnosno meda.

Povezane vesti

DRUŠTVENE MREŽE

Najnovije vesti